Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci

25% sleva na výrobky NUK 20% sleva na Minikoioi Goot Gout, Salvest a Ella's Kitchen   Kendamil   Beggs Muumy Baby až 50% sleva na Twistshake  15% sleva na vybrané značky (slevový kód: duben15)

Nejbaby s.r.o. Menu

Černobílé hračky rozvíjejí zrakové funkce miminek - pořiďte Vašemu miminku černobílé chrastítko

7. 3. 2019

Černobílé hračky rozvíjejí zrakové funkce miminek. Jsou vhodné pro novorozence.

 

Novorozenec vidí zhruba jen 10% toho co dospělý člověk. Zrak se mu postupně vyvíjí, především centrální zraková ostrost, prostorové, periferní a barevné vidění. Na začátku vnímá v první řadě osoby a předměty do vzdálenosti 50 cm. Svou vůlí dokáže ovládat pouze oční svaly, ostatní pohyby jsou zpočátku ovládány vrozenými reflexy. Právě proto už od narození můžete pomoci svému miminku trénovat zrakové funkce a to vhodnou hrou s hračkami určenými pro děti tohoto věku.

Miminka už od 2. týdne života začínají vnímat kontrastní prostředí, především černobílé předměty se vzorem šachovnice. Je proto dobré dávat dítěti k prohlížení různé hračky a předměty v této kombinaci a to blízko k očím a pohybovat s nimi do stran, nahoru a dolů. Novorozenec má dobře vyvinutý uchopovací reflex, a jakmile hračku spatří, může ji chytit a prohlížet si jí. Je dobré si uvědomit, že miminko vidí v počátcích svět v odstínech šedi, černobílé hračky ho proto snadno zaujmou a povzbudí jeho touhu objevovat a zkoumat.

Připravili jsme pro Vás bohatou nabídku černobílých hraček a chrastítek.
Veškeré chrastítka a hračky pro děti do 3 let jsou atestované a zdravotně nezávadné.

 

Černobílé chrastítko trojka Jakub

Chrastítko se snadno uchopí, je velmi lehké. Podporuje rozvoj jemné dětské motoriky a smyslového vnímání. Uvnitř chrastítka jsou jemné kuličky, které vydávají příjemný jemný zvuk.

 

Černobílé chrastítko Terezka

 

Černobílé chrastítko Alenka

 

Černobílé chrastítko špendlík

Jedno z našich nejoblíbenějších chrastítek. Je lehké a jemně chrastí. Kvalitní česká výroba. Vhodné pro děti od narození

 

Zebra s kroužky Playgro

 

Osm barevných klipů s černobílou zebrou nabízí barevnou variabilitu sestavení řetězu a připevnění na kočárek. Zebra s kroužky rozvíjí sluch, zrak, hmat, jemnou motoriku a pomáhá při prořezávání prvních zoubků.

 

Poznávání pro nejmenší - kontrasty

Poznávací jednoduchá naučná hra, která rozvíjí schopnosti miminek již od 3. měsíců věku. Hra ze série Sovička moudrá hlavička. V této době se významně rozvíjí část mozku určená k rozpoznávání objektů a koordinaci ruka-oko. Ve 3 měsících miminko už zaostřuje na ostré hrany. V tomto období jsou Kontrasty pro miminka ideální hračkou. 10 velkých pevných destiček je vyrobeno z jemného papíru, který bude dětem příjemný do ručiček. kroužek, který drží destičky pohromadě, umožnuje dětem pohodlně hračku uchopit. Snadno tak mohou zkoumat hmatem jeho tvary a zaostřovat na obrysy na kartičkách. Balení obsahuje 10 destiček Věk 3m+

 

Karty na kroužku pro nejmenší kontrasty Baby Cards 7ks

Vhodné pro děti od 3 měsíců. Karty zobrazují objekty a postavy v kontrastních barvách, které přitahují oči malých dětí. 

 

Kroužkové chrastítko III. Sassy

Hračky pro nejmenší Hencz Toys

Textilní, krásně zpracované hračky v kombinaci s černo-bílou barvou jistě zabaví každé miminko. Díky svému barevnému provedení je hračka Pro Vaše dítě velmi atraktivní.

 

 

Vibrující brouček Sassy

 

 

Veselý závěsný brouček Sassy k zavěšení na autosedačku, kočárek apod. Po natažení pružné šňůrky vibruje a chrastí. Výrazné barvy s černobílými kontrasty stimulují zrak dítěte. Různorodé textury a šusticí části podněcují dítě ke zkoumání hmatem. V různých barevných provedeních. Balení / 1 ks. Vhodné pro děti od narození.

 

Kroužky spojovací zvířátka 24 ks černobílé a zelené + červené

Lehké a snadno uchopitelné chrastítko pro nejmenší je tvořené z 24 navzájem propojitelných kroužků ve tvaru zvířátek, které můžete různými způsoby spojovat i používat samostatně. Různorodé tvary vybízí ke zkoumání rukama i ústy.

 

Chrastítko zvířátko s kroužky 3 m +

Lehké chrastítko je určeno pro nejmenší od 3 měsíců. Atraktivní tvary a intenzivní barvy zaujmou pozornost dítěte. Pohyblivé nebo zvukové díly seznamují dítě se světem zvuků a barev. Chrastítka jsou vyrobena z bezpečných materiálů (bez ostrých hran).

 

Šustící plyšová hračka na ruku se zrcátkem Zig Zag Canpol

Šustící plyšová hračka na ruku se zrcátkem z kolekce ZIG ZAG. Zapíná se na ručičku dítěte pomocí suchého zipu.

Kolekce plyšových chrastítek, které se zapínají na ručičku dítěte pomocí suchého zipu. Hračky stimulují rozvoj smyslů dítěte. Jejich atraktivní tvary a živé barvy přitahují pozornost dítěte. Hračky jsou lehké a příjemné na dotek.

 

Plyšová pískací činka s kousátkem Medvídci Canpol

Plyšová pískací činka s kousátkem MEDVÍDCI je určena pro nejmenší děti. Živé barvy přitahují pozornost dítěte. Hračka je lehká a dobře se drží. Je příjemná na dotek a při zmáčknutí pískne. Hračka obsahuje kousátko, pískací a šustící elementy

 

Chrastítko Fisher Price FWH54

Zářivé barvy, rozmanité povrchy a legrační zvuky stimulují a rozvíjí smysly Vašeho dítěte. Hračky jsou vyrobené přesně pro malé dětské ručičky, takže se dětem dobře drží. Skvěle se hodí pro hraní doma i na cestách!

 

Knížka pro nejmenší Severní pól Taf Toys

Kniha nabízí dvě strany pro dvě vývojová stádia dítěte:

0-3 měsíce: strana s bezpečným zrcátkem a vysoce kontrastními obrázky v základních barvách, které podněcují rozvoj smyslů a emoční inteligence dítěte.
Od 3 měsíců: strana s barevnými obrázky a různorodými texturami ke zkoumání, které podporují rozvoj smyslů a jemné motoriky dítěte.

Knížka drží postavená samostatně nebo je možné ji připevnit pomocí poutek se suchým zipem např. na postýlku.

Rozměr 14 x 85 cm. Vhodné od narození.

 

Plyšová hračka JUNGLE Lemur Canpol

Měkká plyšová hračka s rolničkou z kolekce JUNGLE je skvělým kamarádem do postýlky nebo kočárku. Spící LEMUR se díky dlouhým nohám pohodlně zaváže na postýlku, kočárek nebo autosedačku. Skvělý je i jako spinkáček. Nohy na koncích šustí. 3 barevné variace. Doporučený věk 0m+.

 

Plyšové chrastítko s klipem na kočárek - PIRÁT PANDA

Originální autorská plyšová hračka ve tvaru zvířátek - pirátů. Hračku je možné pomocí klipu připevnit na požadované místo - kočárek, postýlku nebo autosedačku. Hračka obsahuje chrastítka, kousátka, šustící a pískací elementy. Po zmáčknutí bříška píská, nožičky ji chrastí, ouška šustí
Živé barvy zvířátek a zvuk chrastítka přitahují pozornost dítěte a podporují rozvoj jeho smyslů a motoriky.

Výška: cca 25 cm

Vhodné pro děti od narození

 

Canpol babies Interaktivní hračka míček s chrastítkem Červená kočička

nteraktivní hračka pro rozvoj smyslů dítěte ve tvaru míčku s chrastítkem. Různorodé materiály a výrazné barvy stimulují dětské smysly. Hlavička v designu zvířátka upoutá dětskou pozornost. Elastické materiály a děrované elementy rozvíjí hmat a umožňují jednodušší uchopení. V míčku je umístěno chrastítko. Elastické úchyty s výstupky slouží jako kousátko pro uklidnění při růstu zoubků.

 

Canpol babies měkká knížka pískací s úchytem

Měkká pískací knížka s barevnými obrázky stimuluje rozvoj smyslů dítěte. Spojení výuky s dobrou zábavou podporuje chuť dítěte poznávat, učit se a zapamatovat si nová slova a předměty. Slouží jako výborná hračka a zároveň první „učebnice“ vašeho dítěte. Může být použita jako hračka do vody. Praktický úchyt dává hře další rozměr a umožňuje přenášení knížky. Je vyrobena z bezpečných, hygienicky nezávadných materiálů, snadno se udržuje v čistotě.

 

Hračka autíčko Turbo Touch Mini - Fiat 500 Abarth

 

Chrastítko Rattle&Round™ 3m+

Chrastítko ve tvaru míčku s barevnými korálky zaujme a zabaví Vaše děťátko. Různé textury na rukojeti umožňují snadné uchopení chrastítka

Rozměry produktu: 19 cm x 12cm x 5 cm

 

Kontrastní zvířátka - černobílé leporelo pro nejmenší

Leporelo plné vysoce kontrastních černobílých obrázků zaujme miminka již od dvou týdnů života a pomůže jejich rozvoji. Rozkládací leporelo (harmonika) kapesního formátu můžeme ze začátku pokládat do postýlek nebo před miminko, když „pase koníčky”, později mu můžeme ukazovat jednotlivá zvířátka a učit ho je poznávat.

 

Fisher Price závěsná panda

Veselá panda má na sobě mnoho různých typů povrchů k prozkoumání! Od měkkých oušek a tlapek po vroubkované listy, které jsou zavěšené na jejích nožičkách. Zvířátko má na bříšku také zrcátko, díky kterému budou děti nadšeně objevovat samy sebe. Hračku můžete vzít všude s sebou. Jednoduše ji připněte ke kočárku nebo tašce na plenky a můžete vyrazit!

 

Lamaze - zábavná spirála

Zábavná spirála ovine rukojeť kočárku nebo autosedačky. Při pohybu začnou chrastit dva barevné kroužky a postavičky na spirále se začnou houpat.
Rozměr: cca výška 20 x šířka 16,5 x hloubka 11,5cm.
Použití různých pestrobarevných materiálů a kontrastních vzorů pomáhá rozvíjet hmat, zrak, sluch. Věk 0+